Catering jako świetne rozwiązanie na czas pandemii
Catering w czasie pandemii stał się doskonałą alternatywą dla restauracji, które musiały zostać zamknięte. Lokale gastronomiczne mogły pracować w ograniczonym zakresie, a catering był sposobem na przetrwanie trudnego okresu lockdownu. W czasie pandemii restauracje musiały zadbać o zachowanie najwyższych standardów bezpieczeństwa i dostosować się do zaleceń sanitarnych.
Catering a lockdown
Od momentu ogłoszenia pandemii zmieniło się niemal wszystko, a wiele firm musiało szukać sposobów na przetrwanie. Nie inaczej było w branży gastronomicznej, gdzie przez obowiązek zamknięcia lokali wielu przedsiębiorców znalazło się na granicy bankructwa.
Przeczytaj również: Catering dietetyczny jako świetna opcja dla osób nielubiących gotować
Wzrost popularności usług cateringowych to jeden ze skutków pandemii. Rodzinne wydarzenia takie jak wesela, chrzciny czy też komunie organizowane były w zaciszu własnego domu z ograniczoną do minimum liczbą gości, którym jednak trzeba było zapewnić posiłek. W okresie pandemii można było zaobserwować wzrost zainteresowania usługami cateringowymi właśnie na domowe przyjęcia. Możliwość dowozu pysznych dań prosto z restauracji to bez wątpienia ogromne udogodnienie.
Przeczytaj również: Rola opakowań jednorazowych w dobie koronawirusa
Obsługę gastronomiczną przyjęć w Olsztynie oferuje restauracja Krys-Stan. Obecnie istnieje możliwość skorzystania z profesjonalnej obsługi kelnerskiej. Menu zawsze dobierane jest do preferencji gości oraz rodzaju przyjęcia czy też pory roku – w restauracji korzysta się z dostępnych sezonowo produktów, dzięki czemu posiłki zawsze są pyszne, świeże i zdrowe. Dania dostarczane są pod wskazany adres w umówionym terminie.
Przeczytaj również: Czy warto zamówić catering na imprezy rodzinne?
Czy catering jest bezpieczny?
Wiele osób w czasie pandemii zastanawiało się, czy catering to bezpieczne rozwiązanie. Jak się okazuje, niepotrzebnie. Restauracje działające w ograniczonym zakresie zostały zobligowane do stosowania surowszych niż dotychczas zasad sanitarnych i wywiązywania się z wymogów bezpieczeństwa, co zresztą było sprawdzane przez organy kontroli. Pracownicy nosili maseczki i rękawiczki oraz regularnie wykonywali dezynfekcję, a kontakt z klientem był ograniczony do minimum.
Jak przetrwać pandemie?
Wspomniany catering w Olsztynie bardzo szybko zaadaptował się do niesprzyjających warunków i dostosował swoje usługi do zupełnie nowych oczekiwań klientów. W okresie pandemii popularność zyskały zestawy świąteczne i dania obiadowe. Zdalny tryb pracy, jaki wdrożono w wielu firmach, wymusił zmianę nawyków, dlatego w okresie pandemii chętniej korzystaliśmy z dań na dowóz.
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana